Eerst wil ik graag de betekenis van onze kennelnaam uitleggen.

Wij hebben voor "Anjo da Guarda" gekozen omdat wij vinden dat dit prima bij de Fila Brasileiro past.    

Anjo da Guarda betekent BESCHERMENGEL, en dit is wat de Fila voor het eigen gezin is.

 

Nu even een kleine kennismaking:
Wij (Fabian en Marian) wonen in het kleine dorp "Eede" in Zeeuwsch-Vlaanderen. Geen buren en met bijna een hectare grond. Dit is heerlijk voor onze honden en alle andere beesten natuurlijk.
Onze honden worden gescheiden van de paarden en schapen door schapengaas en stroomdraad. Ook is ons terrein omheind met  hekken van 2 meter hoog. Niemand kan zomaar bij ons achter lopen, dit uit veiligheid voor ons bezoek.
 
Alle honden lopen nagenoeg altijd los op het terrein, alleen voor het eten 's morgens en 's avonds zitten de honden in hun kennel. Dit omdat wij willen zorgen dat onze Fila's na hun maaltijd voldoende rust nemen om de kans op een maagtorsie zo klein mogelijk te houden.
 De ruime kennels zijn voorzien van een dak en warme nachthokken.
's Avonds als wij met ons werk klaar zijn komen de honden lekker binnen waar ze allemaal hun eigen plekje hebben gevonden. De ene op de "Honden bank" of met tweeën natuurlijk, aan onze voeten of lekker op een oud dekbed.
 
Zodra we eventjes tijd hebben worden de hondjes in groepjes meegenomen naar het strand waar ze lekker kunnen rennen en spelen. Dit proberen wij zeker een aantal keer per week, zodat de honden heerlijk kunnen genieten van het strand en het zeewater, of we lopen een heerlijk rondje in onze Zeeuwse polders of in het bos

Niet alle Fila's op onze site wonen hier, voor sommige is er voor gekozen om ze te laten wonen in een gastgezin, dit doen wij enkel als we denken dat de desbetreffende Fila (pup) potentie heeft en er een geschikt gezin is om goed voor hond te zorgen. Het gastgezin en wij hebben een goed contact over het wel en wee van de hond, ook zien wij de Fila regelmatig bij onze kennel of op 1 van onze activiteiten. Wij werken hiervoor met een contract. 

Ook hebben we ervoor gekozen om reutjes op onze site te plaatsen die niet in onze eigendom zijn,  maar die helemaal voldoen aan het type fila waar wij voor staan en het jammer zou zijn dat deze niet voor nakomelingen konden zorgen.  Het is wel een vereiste dat de reutjes rastypisch en gezond zijn.

De dekkingen lopen via de eigenaar van de reu.

Bij onze kennel stopt de begeleiding niet bij de voordeur, u kunt altijd op ons terugvallen met al uw vragen.