Op dit moment geen puppies beschikbaar


Anjo da Guarda fokt volgens de eisen die de Raad van Beheer en de Rasvereniging voorschrijven.

De pups worden in onze kennel geboren en groeien op in huiselijke kring, krijgen de benodigde vaccinaties en ontworming, DNA Profiel en een

Nederlands FCI stamboom. Wij socialiseren de pups zoveel mogelijk voordat zij vertrekken naar de nieuwe Baasjes.

 

 

U kunt er van verzekerd  zijn dat al deze pups worden voorzien van een FCI (export) Stamboom.

Tevens worden alle pups DNA getest zodat u er 100% zeker van kunt zijn dat de ouders ook de ouders zijn.

 

De ouderdieren worden voor de dekking  gecontroleerd op verschillende gezondheidsaspecten door een erkende dierenarts.

Hiervan is een gezondheidscertificaat aanwezig.

 

 

 

De Fila Brasileiro is een hond met twee gezichten. Aan de ene kant is er het gezicht naar zijn familie, aan de andere kant dat naar alles wat daarbuiten valt. Voor zijn eigen mensen is de Fila een zeer toegewijde, vriendelijke en betrouwbare hond die een ongekende zachtheid aan de dag kan leggen. Zijn gehechtheid aan zijn baas is bijna legendarisch en dat legt een enorme verantwoordelijkheid op de schouders van de Fila-eigenaar. Die moet ervoor zorgen dat zijn hond goed en met kennis van zaken wordt opgevoed, want als er iets misgaat, is het vrijwel onmogelijk om de hond te herplaatsen omdat die in de meeste gevallen nog maar heel moeilijk een band met een nieuwe eigenaar aangaat. Het andere gezicht van de Fila laat hij zien aan onbekende. Vanaf de leeftijd van vijf maanden worden de meeste Fila’s wantrouwig en hebben zelfs afkering van vreemden en onbekenden. Ze hebben een aangeboren drang om hun gezin en diens bezittingen te beschermen. Het hoeft dan ook geen betoog dat een Fila een formidabele waakhond is die zich door niets of niemand laat intimideren en meer dan in staat is daadwerkelijk in te grijpen als hij vindt dat dit nodig is. 

Socialisatie is het sleutelwoord. Waarschijnlijk zal een goed gesocialiseerde Fila op volwassen leeftijd nog steeds een afkeer hebben van vreemden, maar door een uitstekende socialisatie zal hij net dat beetje extra hebben meegekregen om niet iedere vreemde of onbekende als potentieel gevaar te zien

 

Het is zeker geen hond voor de beginnende hondenbezitter of voor in de stad. Je moet stevig in je schoenen staan voor dit prachtige ras.

Laat u goed informeren voor u aan dit ras begint. Neem de tijd om het ras te leren kennen en bezoek een kennel waar meerdere fila's aanwezig zijn.

 

Dit is ook de reden dat wij niet aan iedereen verkopen