Geboren 24 januari 2024          4 reutjes en 1 teefje

Wegens annulatie  teefje beschikbaar

Raya Catalina de Anjo da Guarda zoekt nog een liefdevol huisje met baasje die ervaring hebben met de Fila Brasileiro of een ander sterk ras. Raya is een prachtig meisje maar heeft een sterk karakter wat met zich meebrengt dat zij niet geschikt is voor iedereen.

 

8 weken oud.


Geboren uit de combinatie Zar de LateJera en Isha Estrela de Anjo da Guarda  4 reutjes en 1 teefje. 

Pupjes uit deze combinatie zijn Fila's voor baasjes die kennis hebben van rassen met sterke karakters dus zeker niet voor iedere honden bezitter.

Voor meer info van de ouderdieren klik op de link. 


Anjo da Guarda fokt volgens de eisen die de Raad van Beheer  voorschrijft  

U kunt er van verzekerd  zijn dat al deze pups worden voorzien van een FCI (export) Stamboom, de benodigde vaccinaties hebben gehad en zijn ontwormd

                                                      Tevens worden alle pups DNA getest zodat u er 100% zeker van kunt zijn dat de ouders ook de ouders zijn.

 

Onze pups worden in huis geboren en groeien op in huiselijke kring, ze worden zoveel mogelijk gesocialiseerd, na de 6 weken (eerste)  vaccinatie nemen wij de pups mee naar verschillende plekken zodat ze aan zoveel mogelijk situaties en geluiden kunnen wennen. Ook gaan we naar de hondenschool waar een leuk groot speel parcours wordt opgezet en de pups samen met hun toekomstige baasjes uitgebreid kunnen spelen en nog beter kennis kunnen maken.

De nieuwe baasjes kunnen de pupjes altijd bezoeken, vanaf ze 3 tot 4 weken zijn.

Met 9 weken mogen de kleintjes naar hun nieuwe huisjes, voor het buitenland geldt de 15 weken regel.

 

 

 

 

De Fila Brasileiro is een hond met twee gezichten. Aan de ene kant is er het gezicht naar zijn familie, aan de andere kant dat naar alles wat daarbuiten valt. Voor zijn eigen mensen is de Fila een zeer toegewijde, vriendelijke en betrouwbare hond die een ongekende zachtheid aan de dag kan leggen. Zijn gehechtheid aan zijn baas is bijna legendarisch en dat legt een enorme verantwoordelijkheid op de schouders van de Fila-eigenaar. Die moet ervoor zorgen dat zijn hond goed en met kennis van zaken wordt opgevoed, want als er iets misgaat, is het vrijwel onmogelijk om de hond te herplaatsen omdat die in de meeste gevallen nog maar heel moeilijk een band met een nieuwe eigenaar aangaat. Het andere gezicht van de Fila laat hij zien aan onbekende. Vanaf de leeftijd van vijf maanden worden de meeste Fila’s wantrouwig en hebben zelfs afkering van vreemden en onbekenden. Ze hebben een aangeboren drang om hun gezin en diens bezittingen te beschermen. Het hoeft dan ook geen betoog dat een Fila een formidabele waakhond is die zich door niets of niemand laat intimideren en meer dan in staat is daadwerkelijk in te grijpen als hij vindt dat dit nodig is. 

Socialisatie is het sleutelwoord. Waarschijnlijk zal een goed gesocialiseerde Fila op volwassen leeftijd nog steeds een afkeer hebben van vreemden, maar door een uitstekende socialisatie zal hij net dat beetje extra hebben meegekregen om niet iedere vreemde of onbekende als potentieel gevaar te zien

 

Het is zeker geen hond voor de beginnende hondenbezitter of voor in de stad. Je moet stevig in je schoenen staan voor dit prachtige ras.

Laat u goed informeren voor u aan dit ras begint. Neem de tijd om het ras te leren kennen en bezoek een kennel waar meerdere fila's aanwezig zijn.

 

Dit is ook de reden dat wij niet aan iedereen verkopen