Wij werken al vele jaren met gastgezinnen, de reden hiervoor is dat we graag willen dat alle hondjes genoeg aandacht en liefde krijgen.

 

Hieronder zal ik een uitleg geven over hoe dat in zijn werk gaat.

 

Wij zoeken van tijd tot tijd gastgezinnen, je kunt hiervoor in aanmerking komen als het onderstaande je aanspreekt en graag deel wilt nemen aan onze Anjofamilie , is het zo dat U denkt de perfecte Gastgezin te kunnen zijn voor ons mail dan gerust en waag de sprong.

 

 

Wat houd een gastgezin in?

 

De hond komt bij U wonen, u betaald niets voor de aanschaf van de hond. Alle kosten van voer, cursus,  normale dierenarts kosten en verzekering komen voor uw eigen rekening. De hond wordt als gezinshond in huis gehouden. 

 

Alle kosten die voor de fok zijn komen van rekening van mij ( fokker ) dus de onderzoekskosten , en foto’s van heupen als ook dek- en bevallings kosten. Uiteraard blijft de hond op naam staan van de fokker. 

 

Indien het een reu betreft dan bent U de hond een paar keer een paar uur tot een paar dagen kwijt voor het dekken. Als er een dekaanvraag binnen komt moet u ook direct met de hond kunnen komen.

 

Wij werken met een contract waar alles zorgvuldig wordt vastgelegd. 

 

Voor een teefje , zij komt hier voor de dekking, dit kan tot een week duren, dan mag ze weer naar huis, rond de 30 dagen komt ze voor een drachtecho en gaat ze maximaal 2 weken voor de uitgerekende datum terug naar ons en krijgt U haar weer terug als de pups 8 weken oud zijn.

Tijdens de gehele periode houden we veel contact zodat U ook betrokken bent ( indien gewenst) bij het hele proces, ook kunt u aanwezig zijn bij de bevalling (met 1 persoon) dat geeft de hond ook extra rust.

 

Ook willen we de honden graag af en toe uit brengen op hondenshows. Dit doen we natuurlijk in overleg met het gastgezin. Als je het leuk vind mag je de hond zelf voorbrengen, anders doen wij het zelf. Soms gaan we ook naar het buitenland. Dan kan het zijn dat we de hond een paar dagen mee moeten nemen.

 

 

Wanneer kunt U in aanmerking komen als gastgezin?

 

*  Voorkeur gaat uit dat u een straal van maximaal 60 minuten  rijden bij ons vandaan woont  (verder kan in overweging genomen worden)

*  U woont vrij of beschikt over een grote tuin.

*  U heeft de tijd om dagelijks 1 of meerder  goede wandelingen te maken met de hond.

*  U bent bereid de voorgeschreven voeding te geven

*  Een verzekering afsluiten is een pre.

*  Cursus op een goede hondenschool en training voor de MAGtest staat hoog in het vaandel.

*  Er is geen hond van het zelfde geslacht in het gastgezin aanwezig en deze zal ook in de toekomst niet worden aangeschaft.

* 2 of 3  maandelijks bezoek met de hond aan onze kennel, en aanwezig zijn op de georganiseerde activiteiten.

* Het onderling contact en vertrouwen moet goed zijn tussen de de fokker en het gastgezin, als dit er niet is heeft het geen kans van slagen.

 

Het is wel de bedoeling dat de hond tot aan zijn dood in het gastgezin verblijft, en het niet zo is dat de hond gaande weg tegenvalt of het gast gezin zijn niet bevalt er afstand wordt gedaan van de hond, dus bezint al voor je hieraan begint.

 

Spreekt het na het lezen het gastgezin je nog steeds aan??  Mail dan via het contactformulier.