Wij hopen begin 2025 een nestje te verwachten.

Voor meer info de combinatie, verwachte nest kan dit via het contactformulier.

Inschrijven voor de wachtlijst kan via linkje wachtlijst


Als je opzoek bent naar een Fila die gedreven is om huis en haard te beschermen, voor jou en je gezin een hond uit duizenden is, maar wel ervan uit gaan dat deze beslist geen allemans vriend zal zijn dan is een pup uit deze combinatie iets voor jou.  

Zoek je toch een fila die wat makkelijker is in omgang dan is het beter te wachten op een volgend nestje.

 

De pupjes uit deze combi zullen een sterke ojeriza hebben en een afkeer van `vreemden`. Natuurlijk voor eigen mensen en alles wat er bij het gezin hoort een goud eerlijke en aanhankelijke fila. 
 

 

De puppy’s worden in huis geboren en zullen daar verblijven tot de pups het nest mogen verlaten, ze worden ontwormd, geënt en voorzien van een gezondheidsverklaring ,europees dierenpaspoort en FCI stamboom. 

Er word van alle pupjes DNA afgenomen, worden gechipt door de Raad van Beheer en krijgen een Nederlands FCI stamboom.    

 

Bij onze kennels stopt de begeleiding niet bij de voordeur, u kunt altijd op ons terugvallen met al uw vragen                               

 

  De Fila Brasileiro is een hond met twee gezichten. Aan de ene kant is er het gezicht naar zijn familie, aan de andere kant dat naar alles wat daarbuiten valt. Voor zijn eigen mensen is de Fila een zeer toegewijde, vriendelijke en betrouwbare hond die een ongekende zachtheid aan de dag kan leggen. Zijn gehechtheid aan zijn baas is bijna legendarisch en dat legt een enorme verantwoordelijkheid op de schouders van de Fila-eigenaar. Die moet ervoor zorgen dat zijn hond goed en met kennis van zaken wordt opgevoed, want als er iets misgaat, is het vrijwel onmogelijk om de hond te herplaatsen omdat die in de meeste gevallen nog maar heel moeilijk een band met een nieuwe eigenaar aangaat. Het andere gezicht van de Fila laat hij zien aan onbekende. Vanaf de leeftijd van vijf maanden worden de meeste Fila’s wantrouwig en hebben zelfs afkering van vreemden en onbekenden. Ze hebben een aangeboren drang om hun gezin en diens bezittingen te beschermen. Het hoeft dan ook geen betoog dat een Fila een formidabele waakhond is die zich door niets of niemand laat intimideren en meer dan in staat is daadwerkelijk in te grijpen als hij vindt dat dit nodig is. 

Socialisatie is het sleutelwoord. Waarschijnlijk zal een goed gesocialiseerde Fila op volwassen leeftijd nog steeds een afkeer hebben van vreemden, maar door een uitstekende socialisatie zal hij net dat beetje extra hebben meegekregen om niet iedere vreemde of onbekende als potentieel gevaar te zien

 

 Het is zeker geen hond voor de beginnende hondenbezitter of voor in de stad. Je moet stevig in je schoenen staan voor dit prachtige ras.

Laat u goed informeren voor u aan dit ras begint. Neem de tijd om het ras te leren kennen en bezoek een kennel waar meerdere fila's aanwezig zijn.

 

Dit is ook de reden dat wij niet aan iedereen verkopen

 

 

Voor in Nederland geregistreerde kennel Anjo da Guarda 

De in Nederland geregistreerde ouderdieren hebben de MAG-test met goed gevolg afgelegd.(verplicht voor het verkrijgen van een Nederlands FCI Stamboom)

 

Koppeling gedragtest (Mag-test) en stambomen

 

Koppeling gedragtest en stambomen voor de Fila Brasileiro om ongewenst agressief gedrag binnen rashondenpopulaties te voorkomen gelden ervoor bepaalde rassen aanvullende regels voor de afgifte stambomen. 

Dit betekent dat als men niet aan deze regels voldoet er GEEN stambomen voor een eventueel nest zullen worden uitgegeven en dan worden de honden niet ingeschreven in het NHSB. 

Uit onderzoek is gebleken dat als de ouderdieren geslaagd zijn voor de MAG gedragstest (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) en ingezet worden voor de fok, er bij de nakomelingen hiervan significant minder agressief gedrag en angst plaats vindt.  

Dit betekent dat in Nederland geregistreerde Fila brasileiro's die voor de fok worden ingezet de MAG-test met goed gevolg moeten hebben doorstaan. 

Voor buitenlandse dekreuen van het ras Fila Brasileiro geldt dat uit een land waar geen gedragstest wordt erkend, deze in Nederland toch voor een dekking kunnen worden gebruikt zonder dat deze een voldoende gedragstest hebben behaald.

 

 Voor meer informatie over het afleggen van de gedragtest en de voorwaarden zie:

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/stamboom-aanvraag-procedure/koppeling-gedragtest-en-stambomen/